Me olemme Leivejoen Liha

Leivejoen Liha oy on kahden lappilaisen, rovaniemeläisen ja leiveläisen maatilaperheyrityksen yhteisponnistus. Leivejoen Lihan tavoite on edistää puhtaan lappilaisen lihan suoramyyntiä.

Yhteistyö tilojemme välillä on ollut alusta asti luontevaa. Olemme antaneet ja saaneet naapuriapua puolin ja toisin. Yhteisissä töissä ja lihan suoramyynnin haasteissa kypsyi idea yhtiökumppanuudesta. Perustimme osakeyhtiön Runebergin päivänä 2016 ja valitsimme yhtiölle nimen Leivejoen Liha tilojen välissä virtaavan Leivejoen mukaan. Olemme rakentaneet pienteurastamoa pikkuhiljaa osakkaiden omana työnä. Laitos valmistunee kevättalvella 2017.


RIITTA JA ESA

Riitta ja Esa Teerijoki viljelevät Teerijoen tilaa, jonka päätuotantosuunta on maidon tuotanto. Esa on jatkanut sukutilaa vanhempiensa ja isovanhempiensa jälkeen vuodesta 1999. Kun Riitta tuli tilalle kaksi vuotta myöhemmin, pari halusi hoitaa ja kehittää tilaa yhdessä. Äidinkielenopettajaksi kouluttautunut emäntä siirtyi opetustyöstä yrittäjäksi. Esalla on jatkuvasti uusia ideoita, ja Riitta innostuu välittömästi Esan hankkeista. Perheessä on kuusi lasta, viisi tyttöä ja poika. Teerijoen tilalla asuu omissa pihapiireissään kaksi sukupolvea.

Tilalle hankittiin ulkona ympäri vuoden kasvavaa ylämaannautaa (highland cattle) harrastusmielessä vuonna 2011. Karja kasvoi, ja isäntäpari alkoi miettiä lihanjalostusta.

Esa, hallituksen puheenjohtaja, on ahkera visionääri ja yrityksen keulakuva. Esa hallitsee talouden.

Riitta on Esan ajatusten lukija ja kirjoittaja. Ikuinen optimisti tarttuu työhön.


TERTTU JA PENTTI

Terttu ja Pentti Laurila viljelevät Kokelan tilaa. Terttu on kotiäiti ja yrittäjä. Pentti on työtapaturman vuoksi vapaaherrana ja kässehtii tiluksilla kykyjensä mukaan. Pentin elämänasenteella ongelmia ei ole, vaan kaikki järjestyy. Laurilat muuttivat viljelijöiksi Tertun kotitilalle vuonna 2010. He kasvattavat lihakarjaa. Perheessä on kuusi lasta, kaksi tyttöä ja neljä poikaa. Kokelan tilalla asuvat Tertun ja Pentin perheen lisäksi isovanhemmat.

Pentti on yrityksen juoksupoika ja käsillä tekijä, joka saa kaiken näyttämään helpolta. Teurastamo ”valamistuu kynsiin, ku vähän kopistellaan”. Pentin ansiosta yhtiön keskimääräinen stressitaso pysyy matalalla.

Terttu on käytännön nainen ja kahvittaja. Järjestelmällinen ihminen pitää yrityksen paperit järjestyksessä.


ERKKI

Erkki Teerijoki on Esan veli. Diplomi-insinöörinä Erkki tuo yritykseen teknistä osaamista ja kokemusta muilta teollisuuden aloilta. Hän on mukana Leivejoen Lihassa suunnittelijana ja sijoittajana, mutta osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös käytännön toimintaan rakennusvaiheessa ja myöhemmin kunnossapitoon. Erkki asuu ja työskentelee Oulussa, mutta metsästysharrastus sekä luonnon läheisyys vetävät liikunnallista miestä usein kotikylälle.

Erkki on yrityksen jalat maassa -tyyppi. Kaikki ideat hyväksytetään insinöörillä.